Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co z nóg oprócz meduzy?
Date: Mon, 1 Aug 2005 01:13:22 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 34
Message-ID: <dcjlun$ko9$1@inews.gazeta.pl>
References: <4...@p...onet.pl> <dciqmq$pi2$1@nemesis.news.tpi.pl>
<4...@p...onet.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
<dcjfeb$4tj$1@inews.gazeta.pl> <6064266547$20050801002711@ewcia.kloups>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-217-41.wroclaw.mm.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1122851608 21257 81.190.217.41 (31 Jul 2005 23:13:28 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 31 Jul 2005 23:13:28 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:244831
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:6064266547
> > To ja tylko dla formalności spytam, co z tak przyrządzonych nóżek nadaje
się
> > dla francuskiego podniebienia do zjedzenia.
>
> Niestety ja tylko raz jadlam nozki, i niestety wygadalo to tak jak
> opisujesz :
>
> > Są tam niewielkie kawałki
> > mięsa - to jasne, są różne takie galaretowate części (chyba ścięgna i
jakieś
> > chrząstki, których do galarety nie daję, mimo, że znam takich, którzy
dają),
> > będzie też dobrze rozgotowana skóra, no i miękkie kopytka. Kości,
których
> > jest większość, pomijam.
>
> To znaczy to bylo smaczne, ale strasznie meczace w jedzeniu, caly czas
> trzeba bylo w tym cos wydlubywac. Dlatego pomyslalam ze nozki to nie
> dla mnie i juz wiecej nie probowalam ;)
===
No cóż, pieszczenie nóżek - męska sprawa.
Mój syn mówi, że dowolnie głupie zdanie wypowiedziane po łacinie brzmi
zawsze bardzo mądrze. Ja zaś dodaję od siebie, że dowolna potrawa, nazwana
po francusku, bardzo wzmaga apetyt, choć potem niekoniecznie musi smakować.
waldek
===
|