Data: 2007-11-22 21:04:30
Temat: Re: Co z pierniczkami wigilijnymi?
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Barbara K. napisał:
> Użytkownik "Tess" <c...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:fi29d9$eqb$1@inews.gazeta.pl...
>> Ja co roku robię z innego przepisu i nieodmiennie kamienne wychodzą (nie
>
> Ja w tym roku znowu piekę z przepisu teściowej. Są miękkie i cała rodzina je
> uwielbia. Podaję przepis:
> 1 kostka masła
> 1,5 kg mąki
> 3 - 5 jaj
> 1/2 kg miodu
> 2 łyzki sody oczyszczonej rozpuszczonej w mleku
> 1/2 kg cukru
> przyprawa piernikowa
> 1 łyżka kakao
>
> Cukier, miód, masło - rozpuścić, wlać do mąki, dodać przyprawy.
> Jak ostygnie dodać jajka + sodę (zimne).
> Ciasto musi leżeć tydzień w temp. pokojowej.
Ja najbardziej lubie te lekko pogniłe marchewki ze śmietnika pod
bazarem. Maczam je w żygowinach meneli żeby nabrały troche procentów
i zapodaje je sobie analnie - błona w odbycie wchłania alkochol mam
banie jak w sylwestra w '78 :)))
|