Data: 2005-05-09 23:30:35
Temat: Re: Co z rabarbaru?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
pawelf wrote:
> A jak zrobić dobrą kruszonkę na takie ciacho drożdżowe?? Mnie zawsze
> wychdzi twarde i spalone.............a nie mięciutkie i takie
> maślane........mniam.
>
> Anna
>
>
Ja jestem pewnie jedyna osoba, ktora robi kruszonke z zoltkiem, ale co
mi tam...
Kruszonka na blache o wielkosci 22cm x 33 cm. Kruszonka przyklei sie do
ciasta, jesli ciasto sie posmaruje rozbitym bialkiem lub jajkiem po
urosnieciu, przed posypaniem kruszonka:
70 gr masla
70 gr cukru (1/3 szklanki)
80 gr maki (1/2 szklanki)
1 zoltko
Posiekac nozem, zarobic palcami, schlodzic az twarde, pokruszyc, posypac
ciasto.
Magdalena Bassett
|