Data: 2006-12-18 10:24:29
Temat: Re: Co z tą masą?
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agmas" <u...@b...pl> napisał w wiadomości
news:1166360755.056241.59880@l12g2000cwl.googlegroup
s.com...
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat masy makowej z
Bakallandu. Czy dobra, czy to gotowy produkt do wyłożenia na ciasto
czy trzeba coś jeszcze z tym robić. Z góry dziękuję za informacje.
Aga
=========
Przepis użycia:
Puszkę bez otwierania wywalić na smietnik. W razie pomyłkowego otwarcia
zawartośc wywalić do sedesu. Spłukac dwukrotnie.
Raz dlasza rodzina zrobiła z tego czegoś makowiec i kutię na Wigilię. Nie
domyslając się złowrogich zamiarów, nałozyłem sobie kutii tak, jak zwykle,
czyli czubato na talerz i... zastanawiałem się, jak to i gdzie dyskretnie
wywalić. Tego świństwa zjeść się nie dało. Makowca też. Kobiety gotującej
umiejętności znam, jej wyroby sa jadalne i dobre. Ale ten mak to świństwo
jakich mało. Powinno się tym karmić więźniów, ale Konstytucja zakazuje
tortur.
DJD
|