Data: 2017-04-18 21:46:21
Temat: Re: Co zrobić poświątecznie?
Od: cef <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-04-17 o 23:31, FEniks pisze:
> W dniu 17.04.2017 o 23:16, cef pisze:
>> ale może w innych domach jest inaczej i już
>> macie dość pieczystego na obiad :-)
>
> No właśnie coś w tym stylu.
> Najchętniej bym przemieliła i nadała temu nowe życie. Najprostszym
> rozwiązaniem wydaje się farsz do pierogów, ale nie chce mi się bawić w
> pierogi.
Ha, może skoro już chcesz pomielić, to sobie
zaserwuj taką papkę, którą kiedyś (w latach siedemdziesiątych)
podawali w stołówce szkolnej.
Taka łyżka brązowo-szarej mazi, do tego ziemniaki niedbale zgniecione
i łyżka rozgotowanej marchwii. Smacznego!
Ja bym nie mielił. Może w kosteczkę i w cieście
albo tylko podac inaczej - z ryżem, albo jeszcze lżej z jakimiś warzywami.
|