Data: 2001-08-25 12:34:14
Temat: Re: Co zrobic z 1kg wolowiny?
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jacek" <l...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:9m85c8$e6s$8@news.tpi.pl...
> hmmm, od kiedy do foude potrzebe kilo wolowiny? rde zawsze myslalem ze to
> rpawie sam ser.. ide zaraz spradzic w przepisach:-PPPP
Hejka;-)))
Od zawsze do fondue potrzebne jest mieso ;-)))))))
Fondue szwajcarskie robi sie z sera zoltego i wina, konsumuje sie ten
przysmak maczajac bulke - umieszczona na spoecjalnym widelczyku - w serze.
Francuskie fondu (foundue bourguignonne) - zamiast bulki macza sie kawalki
surowej poledwicy wolowej we wrzacym oleju (zamiast oleju widywalam np.
rosol, takze mieso moze byc inne np. kurczak, ale to sa juz rozne
wariacje;-))))) , do tego podaje sie kilka ostrych sosikow, korniszony,
pikle, cebulki marynowane i czerwone wino.
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
|