Data: 2001-08-25 14:15:07
Temat: Re: Co zrobic z 1kg wolowiny?
Od: "Alex P. J. [SCORPIO ADS]" <s...@s...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał...
>
> Francuskie fondu (foundue bourguignonne) - zamiast bulki macza sie
kawalki
> surowej poledwicy wolowej we wrzacym oleju (zamiast oleju widywalam
np.
> rosol, takze mieso moze byc inne np. kurczak, ale to sa juz rozne
> wariacje;-))))) , do tego podaje sie kilka ostrych sosikow, korniszony,
> pikle, cebulki marynowane i czerwone wino.
>
> Pozdrawiam,
>
> Kaliope
O rany, tego nie znałem. Zawsze byłem święcie przekonany, że
fondue i ser bez siebie żyć nie mogą... A tutaj olej, mięso,
kurczaki... Trzeba sobie będzie maszynkę jednak zafundować :)
Pytanie do osób, które fondue mają już, excuse moi, obcykane:
czy trzeba zwracać uwagę na coś szczególnego kupując owo
urządzonko do fondue, czy można pierwsze lepsze z półki w
hipermarkecie do wózka zrzucić?
Pozdrawiam,
Alex
|