Data: 2002-03-08 01:49:43
Temat: Re: Co zrobic z sumem - bo bydle blokuje mi wanne.
Od: Magdalena Bassett <M...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Piotr Jerzy Piotrowski wrote:
>
> Czy ma ktos pomysl, jak przyrzadzic suma zeby najlepiej poznac jego walory
> smakowe? Trafila mi sie okazja i 3.6 kg sum (85 cm dlugosci) ze
> stawow hodowlanych narazie blokuje mi wanne czekajac na kucharskie
> natchnienie.
>
> Pomozcie! Bo jak nic nie wymysle,... a laznie w miescie zlkwidowali ze 20
> lat temu. :-)
>
Inny dobry sposob na rybe to w migdalach z dodatkiem czosnku i pietruszki.
Filety z ryby
maka
oliwa
2 lyzki prazone platki migdalow
zabek czosnku pokrojony w plasterki
lyzka posiekanej pietruszki
1 lyzka masla
Rybe obtoczyc w mace, smazyc na oliwie, posolic i popieprzyc kazda
strone po odwroceniu. Zdjac na cieply talerz, do patelni dodac maslo,
czosnek, pietruszke i migdaly. Podsmazyc minute, mieszajac, polac tym filety.
Podac natychmiast, z ryzem lub ziemniakami z wody polanymi maslem i
posypanymi pietruszka.
Magdalena Bassett
|