Data: 2005-11-19 12:16:44
Temat: Re: Co zrobić ze sfermentowanym miodem?
Od: "Misiek" <k...@o...bmj.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maciek" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1lxixrso485h4$.x5wvmvx9b1lk.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 19 Nov 2005 07:39:05 +0100, Maciek napisał(a):
>
> > Dostałem w prezencie dwa litry miodu ,który miał być wspaniały i
najlepszy a
> > po otwarciu słoika 1/3 wyplyneła i dalej drań próbuje się wydostać.
> > Czy mogę go bezpiecznie zjeść? Czy nadaje się tylko do kosza? :( Tego
nie
> > chciałbym robić.
>
> Zmieszac z 4 litrami wody albo soku jablkowego, doszczepic odpowiednimi
> drozdzami, wlac do dymionu i czekac cierpliwie :)
>
> --
> pozdrawiam
>
> Maciek
Jesli juz fermentuje to nie dodawal bym drozdzy!!!
najlepsze alkohole uzyskujemy z wlasnie takiego procesu fermentacji
Do moszczu z winogron (wisni tez) nie zaleca sie dodawania (bynajmniej na
poczatku) zadnych drozdzy
|