Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!news.us.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!polsl.gliw
ice.pl!news.itam.zabrze.pl!not-for-mail
From: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cos dla gosci
Date: Fri, 20 Oct 2000 14:36:26 +0200
Organization: ITAM
Lines: 28
Message-ID: <3...@i...zabrze.pl>
References: <8sp04r$6js$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: magda.intranet
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: kapsel.intranet 972045455 25657 192.168.0.31 (20 Oct 2000 12:37:35 GMT)
X-Complaints-To: n...@i...zabrze.pl
NNTP-Posting-Date: 20 Oct 2000 12:37:35 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35814
Ukryj nagłówki
Hej, ja tez takie przegrayzki z ciasta francuskiego robie. Malo z tym
roboty bo ciasto kupuje gotowe. Popatrz w zamrazarkach wiekszych sklepow
a znajdziesz z pewnoscia np. francuskie od bliklego.
Nadzienia to wg fantazji. Np. ostatnio takie: kawalki usmazonej piersi
kurczaka, por, cz.papryka, majonez.
Z innych przegryzek, ktore mozna szybko zrobic, i ktore u mnie cisza sie
powodzeniem to:
"korki" z sera, salami i oliwki lub sera, ananasa i papryki :)
jajka faszerowane np. lososiem :)
krakersy z roznymi takimi pastami na gorze np. ostry ser scierasz na
drobnej tarce, do tego majonez :)
oj duzo by jeszcze pisac :))))
pozdrawiam,
Magdusia
XXL wrote:
>
> Moi drodzy,
> Co podajecie gosciom? Chodzi mi o takie przegryzki, bardziej niz wystawne
> zarcie. Troche na cieplo, troche na zimno. Kiedys na jakiejs imprezie z
> okazji 30-tych urodzin, znajomi podali mnostwo roznych przekasek, glownie z
> ciasta francuskiego itp. z roznymi nadzieniami. to bylo w Anglii i byly tego
> olbrzymie ilosci. Pyszne i nie wiem czy robili to sami, czy kupowali...
>
> A co Wy podajecie ciekawego?
>
> Pozdrawiam
> Sylwia
|