Data: 2000-10-20 12:36:26
Temat: Re: Cos dla gosci
Od: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej, ja tez takie przegrayzki z ciasta francuskiego robie. Malo z tym
roboty bo ciasto kupuje gotowe. Popatrz w zamrazarkach wiekszych sklepow
a znajdziesz z pewnoscia np. francuskie od bliklego.
Nadzienia to wg fantazji. Np. ostatnio takie: kawalki usmazonej piersi
kurczaka, por, cz.papryka, majonez.
Z innych przegryzek, ktore mozna szybko zrobic, i ktore u mnie cisza sie
powodzeniem to:
"korki" z sera, salami i oliwki lub sera, ananasa i papryki :)
jajka faszerowane np. lososiem :)
krakersy z roznymi takimi pastami na gorze np. ostry ser scierasz na
drobnej tarce, do tego majonez :)
oj duzo by jeszcze pisac :))))
pozdrawiam,
Magdusia
XXL wrote:
>
> Moi drodzy,
> Co podajecie gosciom? Chodzi mi o takie przegryzki, bardziej niz wystawne
> zarcie. Troche na cieplo, troche na zimno. Kiedys na jakiejs imprezie z
> okazji 30-tych urodzin, znajomi podali mnostwo roznych przekasek, glownie z
> ciasta francuskiego itp. z roznymi nadzieniami. to bylo w Anglii i byly tego
> olbrzymie ilosci. Pyszne i nie wiem czy robili to sami, czy kupowali...
>
> A co Wy podajecie ciekawego?
>
> Pozdrawiam
> Sylwia
|