Data: 2006-01-06 15:23:08
Temat: Re: Cóż ciekawego zo zapiekacza sandwitchów w przerwie w pracy??
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>Le jeudi 5 janvier 2006 ŕ 17:54:41, dans <4...@g...pl> vous écriviez
:
>
>
>
>
>>>*Normalny* brie rozplywa sie z czasem sam z siebie (jak tez zreszta
>>>camembert i inne tego typu sery). Francja jest jedynym krajem ktory
>>>znam w ktorym nikt nie praktykuje pieczenia serow (bo i po co).
>>>Ogolnie pytanie ktore sobie zadaje jest nastepujace : czy mozna nazwac
>>>"brie" ser ktory muysi byc podgrzany aby zaczal sie rozplywac.
>>>
>>>
>
>
>
>>Eeee, a tarta z brie i porami? A w Larusie pisza, ze il permet aussi de
>>preparer des bouchees, des croquettes et des canapes, no to jak, na
>>surowo te croquettes?
>>
>>
>
>A przepis jakis daja ?
>
>
Na takie z brie nie podaja, niestety...
>
>
>> A moze sie pomylili? A na kazdym rogu sprzedaja
>>podgrzewane kanapki z kozim serem, moze glupio robia?
>>
>>
>
>
>A od kiedy to crottin jest miekkim serem ?
>
>
Hmmm, pisza o nim, ze jest "ferme", nie "dure"...
Kot
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|