Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cukier krysztal - do jakich wypiekow? Re: Cukier krysztal - do jakich wypiekow?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Cukier krysztal - do jakich wypiekow?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cukier krysztal - do jakich wypiekow?
Date: Sun, 29 Oct 2006 08:43:57 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <ei1m9m$deq$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@c...supernews.com> <ei1j2g$d37$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: abca32.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1162108023 13786 83.6.216.32 (29 Oct 2006 07:47:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 29 Oct 2006 07:47:03 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 0643-8, 2006-10-27), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:281576
Ukryj nagłówki


"Joanna Duszczynska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:ei1j2g$d37$1@news.onet.pl...
>
> Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
> wiadomosci news:12k70rq2kfcak96@corp.supernews.com...
>> Do jakich wypiekow uzywacie cukier krysztal?
>
> Dziwne pytanie zadalas...
> Czy chodzi i co taki w duzych krysztalkach - on sie kiedys rafinada
> nazywala, ale od 15 lat go chyba nie widzialam, czy o taki co sie go
> normalnie na co dzien uzywa i trzyma w cukiernicy w odróznieniu od cukru
> pudru?
> Cukru pudru uzywam do posypywania faworków paczków itp. Praktycznie do
> wszystkiego innego zwykly cukier zwany czasem krysztalem...
> --
> Pozdrawiam
> Joanna
> http://www.jduszczynska.republika.pl/

Dokładnie, cukier kryształ to jest ten drobny kryształ powszechnie używany w
domach, kryształ rafinowany miał duże kryształy - można było nim posypywać
wyroby piekarnicze i cukiernicze. Miał też większy procent cukru w cukrze -
nie miał wapna w porównaniu z tym drobnym... To też był droższy, rafinacja,
czyli czyszczenie kosztowało, a po drugie był lżejszy niż ten z wapnem...


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.10 Magdalena Bassett
29.10 BBjk
29.10 Panslavista
30.10 Joanna DuszczyÄska
30.10 JerzyN
30.10 JerzyN
30.10 Dominik Jan Domin
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6