Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cukinia na "bigos" - na zimę. Re: Cukinia na "bigos" - na zimę.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Cukinia na "bigos" - na zimę.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!feeder.erje.net!1.eu.feeder.erje.net!wereti
s.net!feeder4.news.weretis.net!feeder2.ecngs.de!ecngs!feeder.ecngs.de!81.171.11
8.62.MISMATCH!peer02.fr7!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc
-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!n
ot-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Cukinia na "bigos" - na zimę.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <wxu7zjwp3kwr$.121gqbn3q8po9$.dlg@40tude.net>
<5608e605$0$574$65785112@news.neostrada.pl>
<560afdca$0$8388$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Tue, 29 Sep 2015 23:26:17 +0200
Message-ID: <15wh6d0v1dd3w.1kgi0ph8ejshv$.dlg@40tude.net>
Lines: 22
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.31.160.188
X-Trace: 1443561970 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 22580 83.31.160.188:6384
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 1944
X-Received-Body-CRC: 4232087976
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:366090
Ukryj nagłówki

Dnia Tue, 29 Sep 2015 23:08:27 +0200, cef napisał(a):

> W dniu 2015-09-28 o 09:02, Trybun pisze:
>
>> Dwukrotnie próbowałem zamagazynować nadmiar cukinii w słoikach pod
>> postacią gotowego już bigosu. Nie wiem co zrobiłem źle, ale mimo dość
>> długiego pasteryzowania po1-2miesiącu denka w słoikach się wygięły na
>> zewnątrz. Po otwarciu zapach i kolor nie budziły żadnych obaw, jednak
>> nikt nie miał odwagi aby choć tego spróbować.. A może to normalny proces
>> z tym wyginaniem się zakrętek gdy w słoikach jest cukinia, tak że
>> niepotrzebnie wylądowała w koszu?
>
> My robimy podobnie jak ikselka, ale cukinia jest bardziej poszatkowana
> (bez skóry i nasion) podsmażana na oleju i podduszana z cebulką.
> W takiej postaci zamrażamy, potem dodaje się tylko przysmażoną kiełbasę
> czy nawet parówkę, czosnek.
> Nazywamy to pacią, posiada konsystencję duszonej kapusty.

Moja też jest zawsze bez skóry i nasion. Podduszam ją tylko z olejem lub
nawet bez, cebulę wolę dodać przed użyciem.
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.10 Trybun
01.10 Trybun
01.10 Ikselka
01.10 Ikselka
04.10 Trybun
04.10 Trybun
04.10 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6