Data: 2007-07-24 23:03:54
Temat: Re: Cukinia plus..no wlasnie...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marek Krukowski" <k...@u...pl> wrote in message
news:f85ndr$9bq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Panslavista
>
> > Nie jesteś nawet wykształciuchem - kaczan - słowo słownikowe - nie
> > odpowiadam za twoje ubogie słownictwo.
>
> Kaczan jest słowem słownikowym. Czasownik kaczanieć nie jest. W
powszechnej
> polszczyźnie słowo kaczan odnosi się do kukurydzy.
Nie tylko do kukurydzy, ale do głębia czy głąba... po rosyjsku i ukraińsku
też, a po turecku "koczan". Dotyczy kapusty, brukwi itp.
>
> > Co do technologii - też się poucz .
>
> A słyszałeś o kuchni węgierskiej. Tam nawet ziemniaki wrzuca się surowe do
> potraw na bazie leczo - i jakoś nie dębieją.
>
> Z pewnością da się zrobić to i wedle twojej kolejności, ale nie odmawiaj,
u
> licha, prawa do kombinowania po swojemu tym, którzy wolą, żeby warzywa
miały
> podobną konsystencję.
Przecież nigdzie nie pisałem, że mam wyłączną rację - pokazuję, jakie
działania ja robię, aby osiągnąć lepsze efekty - w tym przypadku - krótsze
gotowanie, a wiec czas i witaminy oszczędzone.
>
> Marek Krukowski
Udanych gotowań!
|