Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cytryna do herbaty. Re: Cytryna do herbaty.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Cytryna do herbaty.



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cytryna do herbaty.
Date: Tue, 23 Jan 2018 21:09:22 +0100
Organization: INTERIA.PL S.A.
Lines: 34
Message-ID: <p484pr$un2$1@usenet.news.interia.pl>
References: <c...@g...com>
<5a6773a9$0$570$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: public-gprs350743.centertel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1516738171 31458 37.47.1.88 (23 Jan 2018 20:09:31
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 23 Jan 2018 20:09:31 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379853
Ukryj nagłówki



>Spróbuj zamiast cytryny dać miód.
>Ale ja i tak preferuje jako dodatek do herbaty smakowo-odpornościowy
>wzbogacić taką cytrynę z miodem przy pomocy pigwy (pokrojonej w cienkie i
>nie za duże plasterki) w ilości porównywalnej z cytryną oraz imbir w
>cieniutkich plasterkach, w ilości około 1/4 porcji cytryny.


W pełni się zgadzam. Ale Ikselkowa propozycja zbyt skomplikowana, za
pracowita.

Ja lubię dobrą herbatkę, ale robię to prościej:
1.Ważna jest woda, powinna być odpowiednio uzdatniona, odpowiednio - znaczy
zależnie od okolicy.
Czasem wystarczy filtrowanie, czasem filtrowanie popszedzić należy
odstaniem, i oczywiście są inne metody,
ale woda ma być dobra, nisko.zmineralizowana.
2 . Sama herbata. Ja lubię zieloną. Jest w czym wybierać. Są z dodatkami.
Byle dodatkiem nie była opuncja :).
3. Miodu oczywiście łyżeczkę. Jaki - to zależy od stanu aury (smog- lipowy,
grypa - gryczany, żołądek - żepakowy), a najczęście zwykły wielokwiatowy,
byle polski.
4 . Cytrynka - ważna dojżałość, i konserwowanie, by d... nie swędziała.
Ma być mocno dojżała, można by nawet napisać, prawie nadpsuta.

Po zalaniu wżątkiem , odczekać, to też bardzo miły element picia herbaty.
No i na końcu należy się delektować.

--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.01 i...@g...pl
24.01 stefan
24.01 i...@g...pl
24.01 i...@g...pl
24.01 GalAnonim
24.01 Stokrotka
25.01 i...@g...pl
25.01 i...@g...pl
25.01 GalAnonim
26.01 i...@g...pl
26.01 Stokrotka
26.01 i...@g...pl
05.02 kubuś@onet.pl
05.02 Jarosław Sokołowski
05.02 Marcin Debowski
To.
Gruszkami zasypanam!
Arszenik w ryzu
jabłka
Moje kuchenne ,,teorie" ?
co z tą jarzębiną
Buraczki do słoika
Gruziński sos tkemali!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Mięso ze sklepu...
Precz z aluminiowymi formami!
Prosecco
Reklama pomidorów z Lidl
Ciasto
To.
Para Prezydencka w USA.
Jest postęp.
Duma narodowa
Duma narodowa
Gruszkami zasypanam!
brzoskwinia saturn
Okazywanie niezadowolenia
Arszenik w ryzu
rzecz o ...
Pytanie z tych ciekawych :)
Czy to jest tawuła? Jaka?
jabłka
Młoda trawa - kiedy kosić?
Czyszczenie starego miedzianego młynka


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X