Data: 2004-02-13 21:38:47
Temat: Re: Czarna rzepa - jak sie to je ?
Od: "M.W." <t...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ścierwo" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c0j7j9$bl0$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Marcin Wojtynski" <f...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:8765eax0k0.fsf@135-mo3-3.acn.waw.pl...
> > Witam
> >
> > Takie proste pytanie , jak się je czarną rzepę , czy trzeba to gotować ?
> >
> Nie. Po obraniu ze skóry, ściera się na tarce, dodaje smietnę i jest
pychota
> surówka. Pojawiły się w sprzedaży białe rzodkiewki o kształcie podłużnym.
Te
> są mniej ostre niż czarna rzepa.
> Ale jedne i drugie pod wpływem smietany puszczają sok.
> ziuta
>
A ja sie nie zgodze...
jasne że można gotowac :))
podaje sie z bułeczka tarta na masełku :)))
ale to trzeba wypróbowac na jednej czy smakowac bedzie ..poprostu smaczek ma
specyficzny....
A do tartej na surowo mozna dodac jeszcze jabłko i marchewke startą..tak w
celach kolorystyczno smakowych...
Marek
|