Data: 2004-07-03 08:59:54
Temat: Re: Czarne jagody w cukrze - jak?
Od: "agatka" <A...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krystyna" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dbb56852dc4b60046381144c099d7369@kalifek.onet..
.
> Witam,
>
> lata temu, w ramach zimowych zapasów robiłam coś takiego :
> czarne jagody, słoik litrowy, cukier. Jagody układane warstwami w słoiku,
> porządnie przesypane cukrem. Później się to to pasteryzowało. Nadawały się
> na zupę, można było użyć do deserów.
> Niestety, przeprowadzałam się i "diabeł ogonem przykrył" przepis.
> Może ktoś z grupowiczów wspomoże proporcjami owoców i cukru. Jak pamiętam
> dość dużo cukru to "żarło" ;)
>
> Pozdrawiam
> Krystyna
> PS Jeśli już na grupie było - proszę podać datę wątku :)
>
Chyba nie trzeba żadnych konkretnych proporcji - wszystko zależy od tego jak
bardzo słodkie lubisz. Ja robię w ogóle bez cukru i trzyma się całą zimę
zapasteryzowane..
agatka
|