Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "nemezis" <p...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czas na grilla .....marynata i bejca
Date: Tue, 16 May 2006 17:48:38 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 46
Message-ID: <e4cs94$19l$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <e47v76$oeg$1@nemesis.news.tpi.pl> <e4aq2g$9ue$1@news.onet.pl>
<e4b792$icf$1@ns.netstone.pl> <e4ci1t$mrj$1@nemesis.news.tpi.pl>
<e4cluj$49u$1@nemesis.news.tpi.pl> <e4cojc$g6q$1@ns.netstone.pl>
NNTP-Posting-Host: cla83.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1147794533 1333 83.31.102.83 (16 May 2006 15:48:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 May 2006 15:48:53 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Antivirus: avast! (VPS 0620-0, 2006-05-15), Outbound message
X-Antivirus-Status: Not-Tested
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:268955
Ukryj nagłówki
Użytkownik "@nn" <a...@b...pl> napisał w wiadomości
news:e4cojc$g6q$1@ns.netstone.pl...
> nemezis wrote:
>> I teraz ja pozwolę sobie zadać pytanie sceptykom ?
>> Czy ktoś piekł surową golonkę na grillu bez wstępnego
>> przygotowania ? Jak smakowała ?
>
> Przyznam się, a co mi tam ;)
> Ja. Wprawdzie nie na grillu a w piekarniku, ale i tak była to jedna z
> moich wiekszych porażek kulinarnych ;)
> Ania
No właśnie. Nawet gotowana w kapuście nie dorównuje
smakiem i aromatem tej skruszonej w zalewie, a potem
w niej podgotowanej. Na końcu "zabejcowanej" wersją piwną
i upieczonej na grillu. Będzie soczysta i tak delikatna, że
sama prawie rozpływa się w ustach.
Jest już w Polsce kilka firm specjalizujących się w organizowaniu
grillowania dla nawet kilkusetosobowych spotkań. Posiadają
specjalistów od właśnie przygotowywania w sposób
niepowtarzalny potraw z grilla. Od pieczonych kartofli po
nawet całego prosiaka z rusztu. Do tego mnóstwo różnych
sałatek i drinków. Nigdy nie będzie to jednak to samo co
własnoręcznie przygotowane grillowanie w grupie przyjaciół.
Jeżeli są wśród nich osoby, które potrafią pomóc to
zabawa jest wspaniała i nawet bardzo nie absorbuje
gospodarzy.
Choć trzeba sobie wyraźnie powiedzieć, że spotkanie z
przyjaciółmi nie musi przeradzać się w formę przyjęcia
na powietrzu. Przygotowanie kilku porcji kiełbasek, czy
skrzydełek też wystarczy w gronie dobrze znających się
osób, a butelka piwa pitego bezpośrednio z butelki nie
będzie niczym niewłaściwym
Jerzy J.
|