Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czas szparagów... Re: Czas szparagów...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Czas szparagów...

« poprzedni post następny post »
Data: 2013-05-29 00:50:55
Temat: Re: Czas szparagów...
Od: "rageofhonor" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki


Użytkownik "rageofhonor" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:51a3e5a3$0$1267$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "rageofhonor" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:51a3e4fc$0$26683$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Użytkownik "Stachu Chebel" <s...@g...com> napisał w wiadomości
>> news:591ad378-e04c-4927-a240-c74a8b7990d8@gw5g2000vb
b.googlegroups.com...
>>
>>>> Jest super pyszny. Przepis na 6 porcji. 540 kcal / porcja. Niestety
>>>> strasznie kaloryczny:
>>>>
>>>> 250 g masła, 3 żółtka, 3 łyzki wody, 1 łyżka soku z cytryny, sól, biały
>>>> pieprz, pieprz cayenne
>>>>
>>>> Rozpuścić masło w garnku ale nie podgrzewać za mocno. W drugim garnku
>>>> żółtko
>>>> zmieszać z sokiem z cytryny, wodą i solą. Granek wsadzić do gorącej
>>>> wody.
>>>> Mieszać trzepaczką a najlepiej mikseram aż do momentu gdy masa stanie
>>>> się
>>>>kremowa. Wyciagnąć garnek z gorącej wody bo sos się zetnie. Teraz po
>>>> łyżeczce dodawać rozpuszczone masło ciągle mieszając. Potem już można
>>>>dodawać masło łyżkami. Solą, białym pieprzem i pieprzem cayenne
>>>>doprawić.
>>>> Zaraz podawać. Sosu nie można potem odgrzewać bo się zetnie.
>>
>>>Dzięki!! Podejmę próbę w Sobotę. Jak będzie coś "nie hallo", cała
>>>wina spada na Ciebie.
>>
>> Jak efekty? Ja dzisiaj robiłem i było fantastycznie. Daniem były zielone
>> szparagi owinięte szynką i liściem chrzanu bo nie miałem szałwi. Sos
>> można doprawić jeszcze odrobiną cukru pudru i trochę magii.
> Dodam jeszcze że ugotowane szparagi w takim pakiecie z szynką i liściem
> chrzanu smażyłem na głębokim oleju przez kilka minut.

Dzisiaj dalsze doświadczenia ze szparagami. Tym razem białe szparagi.
Niestety trochę włókniste i się mocno łamały przy obieraniu. Lepsze były
zielone. Jednak sos wyszedł znowu wyśmienity. Liści chrzanu nie miałem i
trzeba było zastosować liść czosnku. Był trochę twardy.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.05 Stefan
29.05 rageofhonor
29.05 czeremcha
04.06 Ikselka
04.06 czeremcha
04.06 Ikselka
15.06 Sara
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6