Data: 2002-09-04 18:51:04
Temat: Re: Czerstwa bulka
Od: "Aldek" <r...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > 1). Przepraszam za tak banalne pytanie, ale zadna z indagowanych osob
nie
> > potrafila
> > mi na nie odpowiedziec. Dlaczego do roznego rodzaju pieczeni czy chocby
> > kotletow mielonych trzeba dodac CZERSTWA bulke a nie zwylka (nie
> czerstwa)?.
>
> a to ciekawe
> też się jakieś trzy dni temu zbuntowałam (bo nie miałam czerstwiaka) i
> dodałam zwykłej bułki (pomyślała skoro i tak moczę czerstwóchę w mleku i i
> tak jest namoczona i i tak tak samo wygląda jak zwykła, to czemu nie
> zwykłą?)
> kotlety po raz pierwszy w życiu rozpadły mi się
> fenomenu nie rozumiem
>
> defric
>
A to, ze rozpadly Ci sie kotlety jest ciekawe, gdyz wlasnie moja zona nigdy
nie dodaje do kotletow czerstwej bulki tylko zwyklej i zawsze jej sie udaja.
Dodam, ze ostatnio robilem pieczen rzymska i tez dalem zwykla bulke i nic
sie nie rozpadlo-wrecz przeciwnie.
Pozdrawiam
Aldek
|