Data: 2001-12-01 19:36:34
Temat: Re: Czili Con Carne?
Od: "Kamas" <m...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:9uafi4$q8i$1@news.onet.pl...
> DeGen <d...@h...com> a écrit dans le message :
> 9uae1q$9ac$...@n...lublin.pl...
> Witam
> Jak to jest w koncu? Czy to jest mieso z fasola, czy fasola z miesem, jak
> twierdza niektorzy. I dlaczego w takim razie nazywa sie Czili...
> Moze przepis na toto po prostu nie istnieje?
> Pozdrawiam
> Grzegorz
>
Ty się nie słuchaj bab i se ten kumin odpuść. Z tą potrawą to jak z polskim
bigosem, każdy robi po swojemu. Podam ci teraz przepis, który dostałem od
kolesia, co parę lat mieszkał w Teksasie. Wołowinę, cebulę, pomidory i
paprykę pokroić jak na gulasz obsmażyć na smalcu, przyprawić do smaku solą,
pieprzem i sproszkowaną papryką chili, dusić do miękkości. Osobno ugotować
fasolę, tyle ile było mięsa. Gdy wszystko miękkie,połączyć, podlać czerwonym
winem, jeszcze trochę poddusić i jeść. Najlepiej z chlebkiem.
--
Pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
ICQ 14539957
|