Data: 2003-07-19 14:51:19
Temat: Re: Czosnek forever, czyli dyskisja o symfonii smaków
Od: "Agata Chabierska" <a...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
o kurczakach sie nie wypowiem bo chodzącego nie jadam, chyba że robale w
czereśniach, ale czosnek mnie też męczy w każdej potrawie. nietowarzyska to
przyprawa i pamiętam o niej przez tydzień po jedzeniu. myślę że można ją
trochę zbojkotować bo niedługo będą lody z czosnkiem...
Użytkownik "alex" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bfbj95$ggu$1@atlantis.news.tpi.pl...
> W większości wspaniałych przepisów prk do każdej potrawy wszyscy
wpieprzają
> (nie mylić z pieprzem) czosnek! No oki, mamy przez lata braci Żydów wpodle
> naszej polskiej kuchni. Ale jak np. sporządzić dobrego pieczystego
kurczaka,
> pieczeń taką, czy inną bez sypania tego proszku. I jak piekły nasze babki,
> gdy proszku czosnkowego nie było?
> troll Alex
>
|