Data: 2009-07-27 14:54:22
Temat: Re: Czy aby sorowki sa tak zdrowe?
Od: "Grzesiacz" <g...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomasz" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:h4k2rq$jdu$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Grzesiacz" <g...@m...pl> napisał
>>
>> Wreszcie ktoś cos wesołego napisał.
>>
>> Zdarzało mi sie jeść baraninę w krestauracjach, m.in. orientalnych w
>> naszym pięknym kraju.
>>
>> W związku z tym, ze czasami kupuję baraninę zapewne nie jestem Polakiem.
>>
> To ze w Polsce nie ma w sklepach miesa baraniego to chyba nie
> kwestionujesz.
Noż właśnie kwestionuję.
> Ja tez owszem czasami kupuje baranine ale zamawiana na kilka miesiecy
> wczesnie w gospodarstwie ekologicznym (az mu baranki podrosna). Baranina
> do przyrzadzania posilkow nie moze byc z przypadkowo padnietego starego
> barana to musi byc jagniecina z barankow o wadze ok 20 kg.
Ej Panie Drogi, jagnięcina to nie baranina, tak jak cielęcina to nie
wołowina. Owszem pierwsze dwa to z baranka , a trzecie i czwarte to z
krówki, ale różnica jest i to zasadnicza.
W jakim sklepie w Polsce
> mozesz pojsc i na obiad kupic sobie taka baranine?
W Gdyni na Świetojańskiej jest taki sklepik mięsny sprowadzający na
zamówienie, na hali możesz kupić - choc tu bym się trochę zastanowił.
pozdrawiam
Grzesiacz
|