Data: 2005-07-29 08:55:52
Temat: Re: Czy dobrze wykonalam? Ciasto "pszczolka"
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Wiem, nie powinnam otwierac piekarnika, bo ciacho opadnie, ale
> zaniepokoil mnie ciemny wierzch ciasta. Na gorze jest zbrazowione, ale
> pod spodem narazie ok. Dosc ladnie sie piecze.
a jaki masz piekarnik - gazowy czy elektryczny? Ja mam elektryczny z
możliwością grzania tylko na dole albo tylko na górze i takiego typu ciasto
piekę najpierw na dolnej grzałce - żeby góra za szybko się nie spiekła. Ta
wierzchnia masa to same wiórki i cukier, więc szybko się skarmelizowało i
stąd ciemny kolor.
Na pewno będzie smaczne, może nawet nie trzeba go przekłądać kremem?
Ostatnio pieklam
> "kokosanke" wlasnie na 180C i trzymalam 45 minut. Wiec moze i tez
wystarczy?
całkiem możliwe, ale warto przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy
dopieczone - to spodnie ciasto, bo kokosanka na pewno będzie dobra.
pozdrawiam
Basia
|