Data: 2005-07-29 09:23:18
Temat: Re: Czy dobrze wykonalam? Ciasto "pszczolka"
Od: Agnieszka Młynarczyk <a...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Basia napisał:
> a jaki masz piekarnik - gazowy czy elektryczny? Ja mam elektryczny z
> możliwością grzania tylko na dole albo tylko na górze i takiego typu ciasto
> piekę najpierw na dolnej grzałce - żeby góra za szybko się nie spiekła. Ta
> wierzchnia masa to same wiórki i cukier, więc szybko się skarmelizowało i
> stąd ciemny kolor.
Piekarnik elektryczny, piecze rownoczesnie z obu stron. Wlasnie
wyjelam ciasto, calkiem ladnie wyroslo, tyle, ze gora lekko przypalona
juz. Ale nie jest tak tragicznie :) Na przyszlosc zakryje folia
aluminiowa, aby sie nie spalilo, jak radzila dziewczyna post wczesniej.
> Na pewno będzie smaczne, może nawet nie trzeba go przekłądać kremem?
Pachnie blogo :) A raz kozie smierc, ugotowalam tez mase budyniowa.
Poczekam az wystygnie i zaczne sie bawic w przecinanie ciasta. To bedzie
dopiero sztuka!
> całkiem możliwe, ale warto przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy
> dopieczone - to spodnie ciasto, bo kokosanka na pewno będzie dobra.
Zadzialalo, ciasto dopieczone :)
Basiu, wielkie dzieki :) Chetnie bym Cie poczestowala, ale niestety nie
ma jak :(
Agnieszka Młynarczyk
--
Lubisz ubrania ESPRIT? Zajrzyj na nasze aukcje:
http://tinylink.com/?xacqZcPh1b
|