Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.t
pi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ania" <a...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy i czym nasączyć biszkopt??
Date: Wed, 19 May 2004 22:20:30 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <c8gfni$jd8$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <c8fipr$i8j$1@nemesis.news.tpi.pl> <c8fstt$sms$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: anv101.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1084998195 19880 83.27.45.101 (19 May 2004 20:23:15
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 19 May 2004 20:23:15 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:202248
Ukryj nagłówki
Biszkopt:
8 jajek, szczypta soli, 8 łyżek cukru, cukier waniliowy, 5 łyżek mąki
pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia. Białka
ubić z solą i cukrem. Dodać ubite żółtka z cukrem waniliowym. Delikatnie
mieszając powoli wsypywać mąkę z proszkiem. Przełożyć do natłuszczonej i
wysypanej bułką tartą tortownicy.(Oryginał)
ale ja robię inny biszkopt:
5 jajek, szklanka mąki i szklanka cukru, czubata łyżeczka proszku do
pieczenia.
Sposób wykonania jak wyżej.
Masa:
250 ml śmietany kremówki, 250 ml śmietany 18%, 2 tabliczki białej czekolady,
paczka biszkoptów, 250 ml ajerkoniaku, 200 g wiórków kokosowych.
Obie śmietany wymieszać, podgrzać. Rozpuścić w niej najlepiej starte
czekolady. Schłodzić i ubić. Wymieszać z pokruszonymi biszkoptami,
ajerkoniakiem i połową wiórków.
Upieczony biszkopt pokroić na trzy części. Przełożyć kremem. Na koniec
posypać drugą połową wiórków.
Użytkownik "D...@a...pl" <D...@i...pl> napisał w wiadomości
news:c8fstt$sms$1@news.onet.pl...
>
> > >
>
> A mozesz podac przepis. Bardzo prosze :-)
>
> Duży Miś nie czytający gazet kobiecych
>
>
>
|