Data: 2004-05-19 20:20:30
Temat: Re: Czy i czym nasączyć biszkopt??
Od: "Ania" <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Biszkopt:
8 jajek, szczypta soli, 8 łyżek cukru, cukier waniliowy, 5 łyżek mąki
pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia. Białka
ubić z solą i cukrem. Dodać ubite żółtka z cukrem waniliowym. Delikatnie
mieszając powoli wsypywać mąkę z proszkiem. Przełożyć do natłuszczonej i
wysypanej bułką tartą tortownicy.(Oryginał)
ale ja robię inny biszkopt:
5 jajek, szklanka mąki i szklanka cukru, czubata łyżeczka proszku do
pieczenia.
Sposób wykonania jak wyżej.
Masa:
250 ml śmietany kremówki, 250 ml śmietany 18%, 2 tabliczki białej czekolady,
paczka biszkoptów, 250 ml ajerkoniaku, 200 g wiórków kokosowych.
Obie śmietany wymieszać, podgrzać. Rozpuścić w niej najlepiej starte
czekolady. Schłodzić i ubić. Wymieszać z pokruszonymi biszkoptami,
ajerkoniakiem i połową wiórków.
Upieczony biszkopt pokroić na trzy części. Przełożyć kremem. Na koniec
posypać drugą połową wiórków.
Użytkownik "D...@a...pl" <D...@i...pl> napisał w wiadomości
news:c8fstt$sms$1@news.onet.pl...
>
> > >
>
> A mozesz podac przepis. Bardzo prosze :-)
>
> Duży Miś nie czytający gazet kobiecych
>
>
>
|