Data: 2013-05-23 01:04:31
Temat: Re: Czy mozna ciasto pierogowe przechowac?
Od: Stachu Chebel <s...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 22 Maj, 22:28, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia 22 May 2013 17:34:40 GMT, tomjas napisał(a):
>
> > Witam Szanownych Państwa!
> > Pytanie raczej głupie, ale:
> > robię pierogi i do ciasta chlustnęło mi się za dużo wody. Wydaje się, że
> > ciasto tylko trochę za luźne więc podsypuję mąki. Ale o dziwo zabrało
> > jej drugie tyle. No i po ulepieniu pierogów została połowa. Niby nic,
> > ale szkoda wyrzucić. A dziś już kolejnych pierogów nie dam rady zrobić.
> > Da radę to przechować (i żeby było zdatne do użytku) na jutro? Ktoś
> > przerabiał ten temat?
> > Dodam, że ciasto: jajko, mąka (na oko), woda (na oko).
> > Z góry dzięki za odpowiedź.
>
> Spokojnie możesz zamrozić. Ja tak robię planowo - tzn zawsze robię dwa-trzy
> razy więcej ciasta niż potrzebuję, bo po co kilka razy robić, kiedy można
> raz :-)
> --
Potwierdzam!! Przed wciepaniem do zamrażary owijam kluchę folją.
|