Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Czy rosol /wywar/ na miesie jest zdrowy? Re: Czy rosol /wywar/ na miesie jest zdrowy?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Czy rosol /wywar/ na miesie jest zdrowy?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy rosol /wywar/ na miesie jest zdrowy?
Date: Fri, 5 Jan 2001 22:31:13 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 46
Message-ID: <935ecr$rns$1@news.tpi.pl>
References: <021001c0775a$4336ca00$4fdf4cd5@tea>
Reply-To: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.77.89.2
X-Trace: news.tpi.pl 978730203 28412 213.77.89.2 (5 Jan 2001 21:30:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 5 Jan 2001 21:30:03 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:40066
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Herbatka" napisał...
> Chwila, chwila Joanno, chyba sie zagalopowalas "ONi" byli tu duzo
wczesniej

Przepraszam... Po prostu mam wrażenie, że te teksty w wątku o rosole są też
przez rozbudzone przeze mnie emocje...

> Rany boskie, znowu totalne OT - a moze bysmy cos upichcili zamiast drzec
> koty ?

Można by ugotować "kapustkę" do schabowego...
Kapustkę napisałam w cudzysłowie, bo tak nazwał to mój teść...

Co potrzebujemy?
Cukinie - 3 małe razem tak około kilograma...
Paprykę - zieloną i czerwoną
Cebulkę
Troszkę suszonych grzybków do smaku...
Odrobinę oleju

To wszystko należy pokroić:
Cebulkę drobno,
paprykę w kostkę
cukinię w plasterki (jeśli mamy duże dojrzałe sztuki to należy usunąć
pestki)

Podsmażamy cebulkę na oleju, jak się zeszkli dodajemy paprykę, smażymy
chwilkę i wrzucamy cukinię. Dusimy pod przykryciem soląc odrobinę aby
zmiękła i puściła troszkę soczek... Dodajemy ugotowane oddzielnie grzybki
razem z wywarem (ale gotujemy je w malutkiej ilości wody). Soczek
odparowujemy lub dodajemy ciut mąki (ja po postu delikatnie posypuje i
mieszam (jeśli jest puszysta nie zrobią się kluchy) Całość gotowania nie
powinna zająć dłużej niż pół godziny, bo nam się cukinia zupełnie
rozciapie...
Oczywiście solimy do smaku. Kto lubi pikantne może dodać pieprzu i
papryki...

--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl





 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Krzew-drzewo
Comprehensive Protection Guide with IObit Malware Fighter Pro 11.3.0.1346 Multilingual
Advanced SystemCare Pro 17.5.0.255: Ultimate Performance Optimizer
IObit Uninstaller Pro 13.6.0.5 Multilingual Review and Tutorial
"Prawdziwy" mężczyzna.
Naprawa klimy przenośnej - czy to opłacalne?
Maseczki za 9 miliardów zlotych ida na przemial
Ideologia Geniuszy-Mocarzy wer. 9420
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3