Data: 2003-10-17 08:44:18
Temat: Re: Czym czuc´ tanie sery ples´niow
Od: Sabinka <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 14 Oct 2003 11:56:57 +0200, w...@o...pl (Wladyslaw Los)
wrote:
>Turek to camembert. Nazwa camembert, ngdy nie zostala zarejestrowana i
>zgodnie z wyrokiem sadowym z 1926 roku nie moze byc przedmiotem
>"appelation d'origine". W zwiazku z tym nazwa ta moze sie odnosic do
>kazdego sera tego typu niezaleznie gdzie produkowanego.
Hm. Co to znaczy "tego typu"? Bo wlasnie Turka uznaje za camemberta bo
jest tego typu, ktorego ja oczekuje po camembercie. Ale to z Biedronki
jest zupelnie inne. Czy sery tego typu nie powinny sie
rozmiekczac/topic podczas smazenia? Bo ten z Biedronki twardnieje -
wiec rozumiem ze zostal inaczej wyprodukowany niz camemberty topiace
sie (wyprodukowane zgodnie z francuska receptura ;) )
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
|