Data: 2003-10-15 19:35:09
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?
Od: "Martka" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Janoszka" <G...@p...onet.pl-----USUN-TO>
napisał w wiadomości
news:slrnbonhsn.bis.Grzegorz.Janoszka@kier.icsr.agh.
edu.pl...
>k mi pachnial.
>
> No dobra, a możecie odpisać, czy zjadacie takie coś? Czy śmierdzenie
> amoniakiem to efekt zepsucia sera, czy jeszcze dobry może tak woniać?
to plesn na serku rozklada bialka sera do amoniaku. wiec jesli ser mocno nim
pachnie, to znaczy ze jest dojrzaly. ja taki bym jadla. za zepsuty uwazam
taki, ktory "zlapie" obce plesnie - wtedy cuchnie niemilosiernie
pzdr
marta
|