Data: 2002-04-28 16:52:08
Temat: Re: Czyżby Irek pojecia o meksykanskiej kuchni nie mial?
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Chili powder ( bo suponuje ze o nim to mowa) mozesz zazyc do
>wszystkiego...:
>salatek ,jajecznicy,wolowiny,ptastwa domowego,kielbas przeroznych a
>smakowitych,zupek (tylko sie nie przejezycz he he he) makaronow i
>sosow z nim zwiazanych ,marynat przed grillem a glownie do fasoli....
>Art der Dicke ;-))))
>
>
>
>
>Art(Gruby).
>Abyssus abyssum invocat.
>
Mam pytanie. Slyszalam w radio, ze jeden ze skladnikow chili (niepamietam
nazwy - tak byla dluga, skomplikowana i baaaaaardzo naukowa:))))) dziala w ten
sposob, ze prostu nie odrozniasie smakow. Nie pamietam dokladnie, ze chyba nie
czuje sie slodkiego i gorzkiego, a odczuwanie reszty jest przytlumione,
ograniczone.
Czy to prawda???? I jak to sie ma do stosowania tej przyprawy wraz z innymi?
Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|