Data: 2004-11-24 12:45:16
Temat: Re: DIP do pieczonych ziemniakow.
Od: "Meg" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Meg" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:co1v6h$t00$1@inews.gazeta.pl...
>
>>
>> Chcialbym zrobic jeszcze taki sos/dip twarożkowy ale nie wiem jak sie do
>> tego zabrac - co do niego oprocz twarozku dodac.
>
> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis874.html
>
sorka , zrobiłam to odruchowo , już wklepuje przepis recznie :)
Dip twarogowo ziołowy
25dkg tłustego białego twarogu
100 ml kwaśnej śmietany (gęstej) lub jogurtu
50 ml majonezu
1łyżka posiekanego szczypioru
1łyżka posiekanego koperku
1łyżka posiekanej natki
sól i pieprz do smaku
Twaróg zmiksować ze śmietaną i majonezem , dodać zioła, pieprzi sól
.Dokładnie wymieszać .Gdyby był za gęsty rozprowadzić śmietaną
smacznego
pozdr Magda
|