From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ...:::Da Grasso SOS:::....
Date: Fri, 27 May 2005 11:30:58 +0100
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <v...@4...com>
References: <d753it$hjt$1@nemesis.news.tpi.pl> <d76raq$1ma$1@nemesis.news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 216.128.74.205
X-Trace: alt.athenanews.com 1117189877 216.128.74.205 (27 May 2005 06:31:17 -0400)
Lines: 38
X-Complaints-To: a...@a...com
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!newspeer3.se.telia.net!
se.telia.net!fr.ip.ndsoftware.net!news.glorb.com!border1.nntp.dca.giganews.com!
border2.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!feed4.newsreader.com!newsreader
.com!alt.athenanews.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:240193
Ukryj nagłówki
On Fri, 27 May 2005 11:59:27 +0200, "Dejf" <z...@j...cy>
wrote:
>
>Użytkownik "Dejf" <z...@j...cy> napisał w wiadomości
>news:d753it$hjt$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Witam
>> Muszę przynać, że pysznym sosem jest sos jaki serwują do pizzy w Pizzeri
>Da
>> Grasso.
>> Konkretnie ten czosnkowy, bo choć czerwony tez jest dobry to podejżewam,
>że
>> jego skład opiera się głównie na koncentracie pomidorowym....Więc mam
>> pytanie wie ktoś jak zrobić taki dobry sos czosnkowy którym później poleje
>> się pizze???
>
>
>Witam ponownie !!!
>
>Kurcze nie jest to żadna reklama, a nazwa pizzeri nawet nie była w tym
>wszystkim istotna chodziło tylko o przepis na taki sos czosnkowy, nie
>koniecznie nawet do polania pizzy tylko ogólnie. Podając nazwę pizzeri
>chciałem naprowadzić tych którzy wiedzą o co chodzi bo mają to u siebie w
>mieście...
ten przepis to pewnie tajemnica sluzbowo-panstwowa, nawet na
torturach pewnie by sie nie przyznali, z jakich chemikaliow
korzystali, ale namiastka (haha) bylby pewnie sos oparty na
jogurcie z malym dodatkiem majonezu, duzje ilosci swiezego
czosnku posiekanego badz zmasakrowanego i jakiegos ziolka. moze i
sol do smaku...moze i pieprz...moze i koperek.....ja takie (bez
majonezu) uzywam do pieczonych ziemniakow w towarzystwie salatki
z pomidorow i papryki i cebuli, gotowanej szparagowej fasolki
oraz kukurydzy, albo bardziej lodygowego, mlodego brokula
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|