Data: 2005-05-27 10:30:58
Temat: Re: ...:::Da Grasso SOS:::....
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 27 May 2005 11:59:27 +0200, "Dejf" <z...@j...cy>
wrote:
>
>Użytkownik "Dejf" <z...@j...cy> napisał w wiadomości
>news:d753it$hjt$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Witam
>> Muszę przynać, że pysznym sosem jest sos jaki serwują do pizzy w Pizzeri
>Da
>> Grasso.
>> Konkretnie ten czosnkowy, bo choć czerwony tez jest dobry to podejżewam,
>że
>> jego skład opiera się głównie na koncentracie pomidorowym....Więc mam
>> pytanie wie ktoś jak zrobić taki dobry sos czosnkowy którym później poleje
>> się pizze???
>
>
>Witam ponownie !!!
>
>Kurcze nie jest to żadna reklama, a nazwa pizzeri nawet nie była w tym
>wszystkim istotna chodziło tylko o przepis na taki sos czosnkowy, nie
>koniecznie nawet do polania pizzy tylko ogólnie. Podając nazwę pizzeri
>chciałem naprowadzić tych którzy wiedzą o co chodzi bo mają to u siebie w
>mieście...
ten przepis to pewnie tajemnica sluzbowo-panstwowa, nawet na
torturach pewnie by sie nie przyznali, z jakich chemikaliow
korzystali, ale namiastka (haha) bylby pewnie sos oparty na
jogurcie z malym dodatkiem majonezu, duzje ilosci swiezego
czosnku posiekanego badz zmasakrowanego i jakiegos ziolka. moze i
sol do smaku...moze i pieprz...moze i koperek.....ja takie (bez
majonezu) uzywam do pieczonych ziemniakow w towarzystwie salatki
z pomidorow i papryki i cebuli, gotowanej szparagowej fasolki
oraz kukurydzy, albo bardziej lodygowego, mlodego brokula
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|