Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dla amatorow kapusty Re: Dla amatorow kapusty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dla amatorow kapusty

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.n
eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Dla amatorow kapusty
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1sxo7bso96jwk.uqurzjocf0yn$.dlg@40tude.net>
<9...@m...uni-berlin.de>
Date: Sat, 3 Mar 2012 23:18:38 +0100
Message-ID: <i3gc405x3nma$.1mslmqp7bgjfh$.dlg@40tude.net>
Lines: 31
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.248.126
X-Trace: 1330813148 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1227 79.185.248.126:52723
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:343043
Ukryj nagłówki

Dnia Sat, 03 Mar 2012 23:00:04 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):

> KRZYZAK wrote:
>
>> mlodej i nie tylko.
>> Dodatek karmelu daje +5 do smaku.
>> Znaliscie?
>
> Znaliśmy. Nie zawsze pasuje, ale często tak. Choć nie używam karmelu w
> gotowcu, tylko cukier.
>

A ja po prostu surową kapustę nieco karmelizuję (bo jest słodka; podsmażam
ją na jasnozłoto na niewielkiej ilosci tłuszczu, z surową cebulą zresztą)
przed duszeniem. Potem tylko sól, pieprz i nieco wody, duszę pod
przykryciem do miękkosci, na koniec redukuję sos przez powtórne delikatne
podsmażanie bez przykrycia, tym razem już do uzyskania koloru
ciemnozłotego.
Zupełnie inna klasa potrawy.

Podobnie gołąbki - PO zwykłym uduszeniu podsmażam na złoto ze sporą ilością
cebuli, skrapiam wodą, posypuję pieprzem i jeszcze chwilę do-duszam do
zgęstnienia sosu. Można dodać trochę harissy, też pyszne - żadnych tam
pomidorów ani mąki. Sos ma być cebulowy, klarowny, z oczkami tłuszczu,
gęsty.
Małmazja.


--

XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.03 KRZYZAK
03.03 KRZYZAK
03.03 Ikselka
04.03 Marsjasz
04.03 Alex D. B.
04.03 Ikselka
04.03 medea
06.03 KRZYZAK
06.03 Alek
06.03 KRZYZAK
07.03 Alex D. B.
08.03 KRZYZAK
08.03 Alex D. B.
08.03 Ikselka
08.03 KRZYZAK
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6