Data: 2012-03-04 02:17:02
Temat: Re: Dla amatorow kapusty
Od: Marsjasz <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-03-03 23:18, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 03 Mar 2012 23:00:04 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):
>
>> KRZYZAK wrote:
>>
>>> mlodej i nie tylko.
>>> Dodatek karmelu daje +5 do smaku.
>>> Znaliscie?
>>
>> Znaliśmy. Nie zawsze pasuje, ale często tak. Choć nie używam karmelu w
>> gotowcu, tylko cukier.
>>
>
> A ja po prostu surową kapustę nieco karmelizuję (bo jest słodka; podsmażam
> ją na jasnozłoto na niewielkiej ilosci tłuszczu, z surową cebulą zresztą)
> przed duszeniem.
mlodej sie nie da karmelizowac a nawet jesli sie da...
to odbiera sie jej caly slodko-mdly smak mlodosci...
M.
|