Data: 2012-03-08 21:43:42
Temat: Re: Dla amatorow kapusty
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
KRZYZAK pisze:
> Dnia Thu, 8 Mar 2012 21:39:52 +0100, Alex D. B. napisał(a):
>
>> nigdy nie zabielam. dobra zupa mam dobry smak bez psucia jej smietana.
>
> Podobnie jak dobry strogonow i carbonara;>
A najlepsza mizeria pewnie z oliwą...
Śmietana i mąka to normalne, tradycyjne sposoby zagęszczania zup, sosów
etc. Nie trzeba dorabiać szczególnej filozofii do tego typu sposobów.
Oczywiście, jak ktoś nie potrafi zrobić zasmażki i potrawa jest w smaku
mączna, to średnio to wychodzi. Niemniej redukcja to tylko jeden ze
sposobów i nie oznacza, ze idealny.
Viva puryści kulinarni. Brakuje mi tylko Władka Łosia.
--
Paulinka
|