Data: 2012-03-08 22:14:05
Temat: Re: Dla amatorow kapusty
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 08 Mar 2012 23:01:01 +0100, Paulinka napisał(a):
> KRZYZAK pisze:
>> Dnia Sat, 3 Mar 2012 23:26:56 +0100, KRZYZAK napisał(a):
>>
>>> PS
>>> Podoba misie ta grupa:) Da sie stad wycignac jakies sztuczki:)
>>
>> Ale jeszcze poprosze sposoby na wyczesany, wyrazisty, klarowny, niegubiacy
>> smakow czysty barszcz czerwony.
>
> Buraki, majeranek, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, oliwa,
> jarzyny, pieprz w całości, cukier, jeśli mało kwaśny to ocet (zabawa z
> cytryną i kwaskiem jest mało produktywna smakowo).
> Doprawiać do bólu, bo barszcz szybko traci smak.
Barszcz czysty robię na rosole (o ile barszcz nie ma byc postny - wtedy
oliwa), doprawiam koncentratem buraczkowym "Krakus" - daje kwasność i
słodycz. Octu absolutnie - nie cierpię jak barszcz smierdzi octem :-)
--
XL
|