Data: 2012-03-08 23:00:32
Temat: Re: Dla amatorow kapusty
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 8 Mar 2012 23:42:33 +0100, KRZYZAK napisał(a):
> Dnia Thu, 8 Mar 2012 23:10:40 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> No właśnie, tak przy oakzji - przepisy na strogonowa ze śmietaną mnie lekku
>> przerażajom. Po co ta smietana tam no to nie wiem.
>
> Bo tak to wymyslil pewien francuski kucharz i nazwal jak nazwal:)
Zdecydowanie mi ta śmietana przy dojrzałej(sic!) wołowinie przeszkadza -
dlatego nie lubię strogonowa w oryginale, wolę bez śmietany. I w ogóle nie
lubię śmietany jako składnika sosów mięsnych, z wyjatkiem schabu
zapiekanego w śmietanie w różnych wariacjach, a ulubiona to ta:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe42506.html
Czasem robię też potrawkę z cielęciny czy drobiu - i tu jest śmietana.
--
XL
|