Data: 2012-03-09 21:21:00
Temat: Re: Dla amatorow kapusty
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 08 Mar 2012 23:01:01 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> KRZYZAK pisze:
>>> Dnia Sat, 3 Mar 2012 23:26:56 +0100, KRZYZAK napisał(a):
>>>
>>>> PS
>>>> Podoba misie ta grupa:) Da sie stad wycignac jakies sztuczki:)
>>> Ale jeszcze poprosze sposoby na wyczesany, wyrazisty, klarowny, niegubiacy
>>> smakow czysty barszcz czerwony.
>> Buraki, majeranek, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, oliwa,
>> jarzyny, pieprz w całości, cukier, jeśli mało kwaśny to ocet (zabawa z
>> cytryną i kwaskiem jest mało produktywna smakowo).
>> Doprawiać do bólu, bo barszcz szybko traci smak.
>
> Barszcz czysty robię na rosole (o ile barszcz nie ma byc postny - wtedy
> oliwa), doprawiam koncentratem buraczkowym "Krakus" - daje kwasność i
> słodycz.
Krakusa poznałam na zeszłorocznej Wigilii u teściowej. Byłam zaskoczona,
że gotowy produkt jest całkiem smaczny.
> Octu absolutnie - nie cierpię jak barszcz smierdzi octem :-)
Jak się go nawali za dużo, to rzeczywiście będzie śmierdzieć ten
barszcz. Ocet ma pogłębić kwaskowatość.
--
Paulinka
|