Data: 2012-03-09 06:48:50
Temat: Re: Dla amatorow kapusty
Od: "gosmo" <t...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1ty9fqb2tgqje.1dhqw0aahvaex$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 08 Mar 2012 23:01:01 +0100, Paulinka napisał(a):
>> KRZYZAK pisze:
>>> Dnia Sat, 3 Mar 2012 23:26:56 +0100, KRZYZAK napisał(a):
>>>> PS
>>>> Podoba misie ta grupa:) Da sie stad wycignac jakies sztuczki:)
>>> Ale jeszcze poprosze sposoby na wyczesany, wyrazisty, klarowny,
>>> niegubiacy smakow czysty barszcz czerwony.
>> Buraki, majeranek, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, oliwa,
>> jarzyny, pieprz w całości, cukier, jeśli mało kwaśny to ocet (zabawa z
>> cytryną i kwaskiem jest mało produktywna smakowo).
>> Doprawiać do bólu, bo barszcz szybko traci smak.
> Barszcz czysty robię na rosole (o ile barszcz nie ma byc postny - wtedy
> oliwa), doprawiam koncentratem buraczkowym "Krakus" - daje kwasność i
> słodycz. Octu absolutnie - nie cierpię jak barszcz smierdzi octem :-)
Ja osobiście nie sprawdzałem jak to ten koncentrat Krakusa działa na
barszcz, ale skoro dobry, to dobrze unikać innych. Od kiedy użyłem jednego z
nich, nigdy już więcej nie użyłem tego typu koncentratu. Ale może tego
Krakusa przetestuję.
|