Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dla permanentnych i okazjonalnych wędliniarzy :-) Re: Dla permanentnych i okazjonalnych wędliniarzy :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dla permanentnych i okazjonalnych wędliniarzy :-)

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!feeder.erje.net!us.feeder.erje.net!usenet.blueworldhosting.com!feeder01.b
lueworldhosting.com!peer02.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!fee
d-me.highwinds-media.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.ne
ostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neo
strada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Dla permanentnych i okazjonalnych wędliniarzy :-)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <4lj5zrkmsn4r.hw5tegbydjfe$.dlg@40tude.net>
<l8d010$n2a$1@news.dialog.net.pl>
Date: Thu, 12 Dec 2013 20:26:30 +0100
Message-ID: <1...@4...net>
Lines: 28
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.9.127.223
X-Trace: 1386876389 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2140 83.9.127.223:4737
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2197
X-Received-Body-CRC: 461929500
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:353502
Ukryj nagłówki

Dnia Thu, 12 Dec 2013 19:41:40 +0100, Anai napisał(a):

> W dniu 12.12.2013 18:30, Ikselka pisze:
>> http://ostoja-szczecinek.pl/wp-content/uploads/2013/
09/W%C4%99dliny-domowe-Receptury-sposoby-wytwarzania
.pdf
>>
> No, zaszalałaś - 250 stron :D

Własnie sobie toto drukuję, coby nie przepadło w otchłani internetu. Przyda
się jak znalazł, cała wiedza w jednym miejscu.

>
> Wczoraj właśnie zapeklowałam świąteczne szynki i boczki - wędzenie 2 dni
> przed wigilią ;)

Ja zapeklowałam dosłownie przed chwilą, szynki i balerony, met. nastrzykową
+ zalewową, więc zdążą naciągnąć. We wtorek jadę po mięso na kiełbasę i od
razu ją robię tzn rozdrabniam mięso i pekluję w masie, peklowanie masy do
środy, w środę w południe nadziewanie, potem osadzanie do czwartku rano, a
wędzenie wszystkiego razem w czwartek. Bo muszę w piątek część surowych
wędzonek porozsyłać kurierem, żeby na poniedziałek dotarły gdzie trzeba :-)

PS. Boczku nie pekluję, bo wolimy pieczony, aromatyczny, w papryce i
ziołach plus duuużo czosnku. Schab też w tym roku będzie pieczony, tylko ze
dwa dni wczesniej go zabejcuję. Do tego pasztet, oczywiście. No i taki
zestaw będzie.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.12 Janoosz
13.12 Anai
13.12 Ikselka
13.12 Ikselka
13.12 Ikselka
08.01 Yarael Poof
08.01 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6