Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dlaczego mak rozdyma i w jakim zestawieniu go jeść? Re: Dlaczego mak rozdyma i w jakim zestawieniu go jeść?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dlaczego mak rozdyma i w jakim zestawieniu go jeść?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.fsmpi.
rwth-aachen.de!newsfeed.straub-nv.de!feeder1-2.proxad.net!proxad.net!feeder2-2.
proxad.net!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt
-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POST
ED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: Dlaczego mak rozdyma i w jakim zestawieniu go jeść?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <m7p2pc$dmk$1@usenet.news.interia.pl>
Date: Sun, 28 Dec 2014 22:20:31 +0100
Message-ID: <1...@4...net>
Lines: 33
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.161.175
X-Trace: 1419801624 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 8919 95.49.161.175:5080
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:360088
Ukryj nagłówki

Dnia Sun, 28 Dec 2014 15:06:26 +0100, Stokrotka napisał(a):

> Mak
> W wigilię jest to danie tradycyjne, tak jak gżyby, pewnie z podobnej
> pszyczyny :
> ma działanie lekko narkotyczne.

Skoro musisz się jarać tymi "grzybkami" akurat w Wigilię... ;-PPP


> Borowiki, maślaki, koźlaki i kurki ujdą bez szwanku w kawśnym zestawieniu:
> w barszczu kiszonym więc kwaśnym albo z kapustą kiszoną.
> Byle gżybka nie mieszać z alkoholem

Zależy, jakiego "grzybka" - bo pod wszystkie wyżej wymienione wódeczka jest
jak najbardziej OK, a już maślaki i borowiki w śmietanie (wszak ci owa z
mleka pochodzi) to ja nawet w ostatnim konwulsyjnym przedśmiertnym
stężeniu... spożywać mam zamiar 333333-)


>
> A co z makiem?
> Mak rozdyma, jest ciężko strawny, wszyscy wiedzą.
> Dlatego, że ciężkostrawny powinno się go pewnie rozcieńczyć,
> i tak jest w prawie każdej potrawie: rozcieńczamy go
> ciastem, łamańcami , pszenicą, kluskami...
> Łatwo się psuje: makowiec należy jeść świeży...
> inaczej człowiek staje się odżutowcem.
> Co robić by się nie psuł (pieczenie to za mało)
> i z czym jeść by był łatwiej strawialny?

Same nowości piszesz - albo ja mam żelazny żołądek i wszelkie inne wątpia
33333-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.12 Stefan
29.12 Stokrotka
29.12 XL
29.12 XL
29.12 Hans Kloß
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?