Data: 2005-10-07 19:50:11
Temat: Re: Dlaczego nie wyszło ciasto do pizzy
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 07.10.2005, o godzinie 15.52.28, na pl.rec.kuchnia, Marcin Nadolczak
napisał(a):
>>> moja rodzicielka nie podpiekała kruchego ciasta, ...
>> Wszędzie każą tartę podpiekać. Chodzi o to aby wilgoć farszu nie
>> spowodowała
>> zakalca.
> Nawiązując do mojego wątku to to, że wyrobione ciasto na pizze od razu
> wstawiłem do piekarnika z dodatkami nioe spowodowało, że dostało ono
> zakalca. Co to jest zakalec? Może ta kwaskowość to jest zakalec?
Nie. Zakalec to taki nie dopieczony kawał ciasta, który nie wyrósł. Smak ma
taki jak reszta ciasta, ale w konsystencji jest jak upieczone, ale
zgniecione ciasto.
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
|