Data: 2011-11-09 20:42:52
Temat: Re: Dlaczego pasztet wychodzi za kruchy?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 9 Nov 2011 19:19:28 +0100, Andrzej napisał(a):
> Po wyjęciu z pieca okryj szczelnie folią aby już nie parował.
Może rozmoczyć się wierzch (od pary i skroplin) i nie będzie wtedy
chrupiacej skórki. Przy dzisiejszej chłodnej aurze polecam raczej lekkie
przestudzenie i wyjęcie z formy, ułożenie na połmisku i od razu wyniesienie
np na balkon w celu jak najszybszego wystudzenia warstwy zewnętrznej.
Szybko wystudzony wierzch pasztetu stężeje tworzac barierę dla wilgoci z
wewnątrz. No i - na tym balkonie zabezpieczyć przed kotami, np przykrywajac
podziurawionym kartonem ;-)
> ( sugestie
> Ixelki jak najbardziej).
Dzięki :-)
|