Data: 2011-11-09 18:19:28
Temat: Re: Dlaczego pasztet wychodzi za kruchy?
Od: "Andrzej" <k...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:9psmmvztka0r$.4m390ek806fy$.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 9 Nov 2011 06:29:53 +0000 (UTC), tomjas napisał(a):
>
>> Wtiam.
>> Robię "pasztet" tak:
>> 1kg łopatki
>> 0.3-0.5kg podgardla
>> 0.3kg wątroby
>> włoszczyzna
>> 2-3 jajka
>>
>> Wątrobę obsmażam, mięso z warzywami gotuję. Wszystko mielę 2 razy
>> doprawiam i dodaję jajka. Potem do formy i piekę ok. 1-1.5 godz.
>> No właśnie - pasztet wychdzi ok tylko się niemiłosiernie kruszy. Prawie
>> nie da się ukroić. Tak sobie wymyśliłem, że pewnie bardziej maziowaty
>> wyjdzie jak dodam więcej tłuszczu. A może można jeszcze inaczej by był
>> bardziej zwarty?
Po wyjęciu z pieca okryj szczelnie folią aby już nie parował.( sugestie
Ixelki jak najbardziej).
|