Data: 2015-10-14 22:42:21
Temat: Re: Do XL - NTG
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 14.10.2015 o 20:33, Pszemol pisze:
>
> Paranoją nazywam posądzanie każdego producenta z czapy że swoje ogórki
> nazywa kiszonymi a "przecież" ich nie kisił, bo to długo trwa... :-))
> Rozumiem że jak na serze gouda napisane że dojrzewał 5 lat
> to też niemożliwe, panie, bo jakże to 5 lat czekać na zyski?? Naiwniaki!
> Octem lub mlekowym tego pittiga popędzić, będzie szybciej!
Że się tak wtrącę w tę fascynującą dyskusję...
Ja tam nie wiem czy każdy producent, wiem natomiast, że zdarzyło mi się
parę razy w życiu kupić (zwłaszcza w okolicy Bożego Narodzenia kiedy, że
tak powiem są w sklepach żniwa) kapustę, która kiszona była tylko z nazwy.
... bo albo była cholernie słona i nieukiszona (to Ci uczciwsi co chyba
próbowali kisić, ale czasu brakło) albo po prostu autentycznie
zajeżdżała octem.
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|