Data: 2013-11-27 23:05:00
Temat: Re: Do czego zlać nalewkę?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-11-27 14:38, Qrczak pisze:
>
> Ilość cukra podam później.
> Co do kolorów porzeczki - cassis robi się bezwarunkowo z czarnej, ma
> on bardziej charakter likieru, nie nalewki.
> Zaś nalewka z czerwonej, tegoroczna, bardziej mi nawet smakuje, niźli
> z czarnej, bo jest kwaskowata.
W ogóle czerwona porzeczka jest the best. Czarna ma taką specyficzną
goryczkę, więc za nią nigdy nie przepadałam.
No ale najpierw muszę poczekać, aż zaczną mi moje czerwone owocować.
Jeśli w ogóle się przyjmą, hi hi.
> W przyszłym roku koniecznie muszę jej więcej naprodukować, bo
> dzieciaki mnie bezczelnie opijać zaczęły.
Dzieciaki wiedzą, co dobre.
Ewa
|